ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A șasea rundă de negocieri de pace privind Siria sub egida ONU a luat sfîrșit fără progrese reale

12:00 | 20.05.2017 Categorie: Externe

Geneva, 20 mai /MOLDPRES/. A șasea rundă de negocieri de pace privind Siria, desfășurată la Geneva sub egida ONU, a luat sfîrșit fără progrese reale și pe fondul tensiunilor după bombardarea de către coaliția condusă de SUA a unor forțe ce susțin regimul sirian, transmite sîmbătă AFP, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

La finalul celor patru zile de negocieri indirecte între delegația Damascului și Înaltul Comitet de Negocieri, reunind opoziția, emisarul special al ONU, Staffan de Mistura, și-a anunțat intenția de reluare a discuțiilor în luna iunie, la o dată ce nu a fost încă stabilită.

Singurul progres tangibil al acestei săptămîni au fost discuțiile între funcționari ai ONU și experți ai guvernului, de o parte, și ai opoziției siriene, de altă parte, pentru abordarea 'unor chestiuni juridice și constituționale'.

Astfel de reuniuni vor mai avea loc în timpul negocierilor, dar, probabil și între acestea.

"Nu vom redacta noi Constituția, dar aceasta va ajuta mult", a menționat diplomatul suedez.

El a explicat că, din lipsă de timp, părțile nu au putut lua în discuție decît patru teme de pe agenda adoptată în a patra rundă de negocieri: lupta împotriva terorismului, guvernanța (termen vag pentru tranziția politică), noua Constituție și organizarea de alegeri.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17003791

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!