ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Turneul de taekwondo ”Moldova Open” a reunit sportivi din 35 de țări

11:08 | 20.05.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Turneul internațional G1 ”Moldova Open”, care a demarat astăzi la complexul ”Futsal Arena FMF” din comuna Ciorescu, a reunit peste 400 de participanți din 35 de țări, relatează MOLDPRES.

Acesta e singurul turneu internațional de o asemenea anvergură, care se desfășoară în Republica Moldova. ”Am făcut tot posibilul ca participanții să beneficieze de condiții optime de concurs. Federația de profil a cheltuit în acest scop circa 600 mii de lei. Ministerul Tineretului și Sportului a alocat pentru buna desfășurare a competiției 250 mii de lei. Selecționate din diferite țări au venit cu loturi dintre cele mai puternice. De exemplu, echipa Marii Britanii”, a declarat la conferința de presă din ajunul turneului președintele Federației Moldovenești de Taekwondo, Igor Iuzefovici.

”Noi ne mîndrim că desfășurăm un asemenea concurs valoros. El este un model de propagare a sportului și a taekwondo-ului. Vom face tot posibilul ca pe viitor să fie inaugurată și o Academie de taekwondo în Republica Moldova”, a anunțat viceministrul Tineretului și Sportului, Ivan Florean.

Turneul se desfășoară a patra oară. El est rezervat pentru juniori, tineret și seniori. Primii trei clasați la categoria de vîrstă seniori obțin puncte care sînt luate în calcul la stabilirea în clasamentul mondial conform căruia vor fi selectați cei mai buni la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020, Japonia). Competițiile din cadul turneului se vor desfășura mîine cu începere de la orele 12.00. Speranțele gazdelor la o bună evoluare sînt legate, în special, de frații Stepan și Vadim Dimitrov, premianți la Europene, precum și de Ana Ciuchitu și Serghei Uscov.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17003792

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!