ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Liderul PDM a informat oficialii americani despre reformele care au loc în R. Moldova

10:49 | 21.05.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, aflat într-o vizită în Statele Unite ale Americii, a prezentat mai multor oficiali americani progresele Republicii Moldova pe calea reformelor, precum și angajamentul guvernării de la Chișinău în întărirea colaborării cu partenerii occidentali, a anunțat Serviciul de presă al PDM, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, liderul democraților s-a întîlnit la finele acestei săptămîni cu mai mulți senatori și congresmeni americani membri ai Partidului Republican, printre care senatorul de Mississippi, Roger Wicker, congresmanul de New Jersey, Chris Smith, congresmenii de Texas, Pete Olson și Ted Poe, precum și cu Adjunctul Secretarului de Stat, Bridget Brink.

În cadrul întrevederilor, președintele PDM a anunțat oficialii americani despre reformele care au loc în R. Moldova, despre reforma Guvernului, dar și cea a sistemului politic. „Țara noastră lucrează în ritm accelerat pentru a se moderniza și pentru a se apropia de țările vestice. R. Moldova are nevoie în continuare de sprijin american pentru dezvoltare și democratizare”, a spus Plahotniuc.

La rîndul lor, oficialii americani au apreciat eforturile depuse de autoritățile de la Chișinău în implementarea reformelor, precum și determinarea actualei guvernări de a continua vectorul european de dezvoltare a țării. De asemenea, ambele părți au reconfirmat importanța dialogului strategic și au convenit asupra intensificării întrevederilor oficiale.

Președintele PDM, Vlad Plahotniuc, întreprinde o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii. În cadrul vizitei, liderul democraților urmează să aibă și alte întîlniri, inclusiv la Consiliul Național de Securitate al Casei Albe.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img17003803

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!