ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Recep Tayyip Erdogan a fost reales președinte al Partidului Justiție și Dezvoltare

09:13 | 22.05.2017 Categorie: Externe

Ankara, 22 mai /MOLDPRES/. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a fost reales duminică în fruntea Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP), revenire făcută posibilă odată cu intrarea în vigoare a primei măsuri din reforma constituțională aprobată la referendumul din 16 aprilie, transmite AFP, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

"Cu 1.414 voturi pentru, liderul nostru fondator a fost ales președinte", a anunțat vicepreședintele formațiunii AKP, Hayati Yazici, după ce delegații partidului au votat în cadrul congresului desfășurat la Ankara.

Erdogan era oricum sigur că va redeveni președinte al AKP, partid din care a fost nevoit să demisioneze formal în anul 2014, după ce a fost ales președinte al Turciei, pentru a respecta o prevedere constituțională abrogată acum odată cu revizuirea legii fundamentale.

 

 

 

/Editor M.Cucu/

img17003808

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!