ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Donald Trump a devenit primul președinte american în funcție care vizitează Orașul Vechi din Ierusalim

17:21 | 22.05.2017 Categorie: Externe

Ierusalim, 22 mai. /MOLDPRES/. Donald Trump a devenit luni primul președinte american în funcție care vizitează Orașul Vechi din Ierusalim. În vizită în Israel, Trump s-a oprit și la Biserica Sfîntului Mormînt, împreună cu soția sa, Melania, transmit agențiile AGERPRES și MOLDPRES citînd DPA.

Reprezentanților media nu li s-a permis să-l însoțească pe Donald Trump în timpul vizitei sale private în interiorul lăcașului de cult, construit pe locul unde se crede că a fost crucificat și îngropat pentru apoi să învie Iisus Hristos.

Vizita de două zile a președintelui american a determinat ridicarea nivelului de alertă în orașul sfînt, peste 10.000 de agenți fiind mobilizați pentru asigurarea pazei, potrivit purtătorului de cuvînt al poliției israeliene Micky Rosenfeld.

Israelul consideră întreg Ierusalimul ca fiind capitala sa indivizibilă, în timp ce palestinienii vor să stabilească în partea estică a orașului capitala statului la care ei aspiră. Donald Trump a promis în timpul campaniei sale electorale să mute ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim și să recunoască Ierusalimul drept capitală a Israelului.

(Editor L. Alcază)

img17003827

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!