ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Germania a cerut Iranului să nu mai acorde sprijin militanților din Siria și Irak

18:44 | 22.05.2017 Categorie: Externe

Berlin, 22 mai. /MOLDPRES/. Iranul trebuie să renunțe la a mai susține grupurile armate din Siria și Irak care contribuie la destabilizarea Orientului Mijlociu dacă dorește relații bune cu Occidentul, a declarat luni ministrul de externe german Sigmar Gabriel, relatează Reuters, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

'În multe conflicte din regiune, Iranul joacă un rol dificil, în special în Irak și Siria', a declarat Sigmar Gabriel în cadrul unei conferințe de presă cu omologul său francez Jean-Yves Le Drian.

'Mesajul este acela că sîntem gata să lucrăm cu noul guvern, însă ne așteptăm ca Iranul să se comporte în mod responsabil în regiune, pentru a sprijini nu teroarea, ci politica păcii', a spus șeful diplomației germane, referindu-se la realegerea președintelui reformist Hassan Rohani.

'Cînd se va întîmpla acest lucru, atunci va reveni și încrederea în acest loc', a mai spus el.

La rîndul său, ministrul de externe francez a cerut Iranului să implementeze acordul nuclear din 2015 încheiat cu marile puteri, acord care a condus la ridicarea majorității sancțiunilor impuse Teheranului în schimbul reducerii programului nuclear iranian.

img17003831

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!