ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Pavel Filip a exprimat condoleanțe în legătură cu explozia produsă pe stadionul din Manchester

10:31 | 23.05.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 mai /MOLDPRES/. Premierul Pavel Filip a transmis astăzi un mesaj de condoleanțe șefului Executivului de la Londra, Theresa May, și poporului britanic în legătură cu explozia care s-a produs în apropierea stadionului din Manchester, Marea Britanie, în seara zilei de 22 mai, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

În mesajul semnat de Pavel Filip se menționează că Republica Moldova condamnă cu vehemență actele de terorism și atentatele violente asupra vieților umane. Totodată, Prim-ministrul a exprimat condoleanțe familiilor și apropiaților persoanelor decedate și a urat însănătoșire grabnică răniților. 

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene este în contact permanent cu autoritățile britanice pentru a stabili dacă printre victime sînt cetățeni ai Republicii Moldova. Cetățenii moldoveni care au nevoie de asistență sau cei, care cunosc informații despre persoanele care s-ar fi aflat în zona exploziei, sînt rugați să apeleze Ambasada Republicii Moldova de la Londra, la numărul de urgență +447895805306 sau la numerele Centrului de Apel al MAEIE: 080090990, 022201047, de pe teritoriul Republicii Moldova, și +37322788722, dacă apelul este efectuat din străinătate. 

În același timp, linia de urgență instituită de autoritățile Marii Britanii este 01618569400

img17003843

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!