ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mandatul de arest pe numele viceprimarului capitalei a fost prelungit cu încă 30 de zile

14:43 | 23.05.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 23 mai /MOLDPRES/. Magistrații Judecătoriei Buiucani din capitală au prelungit astăzi, cu încă 30 de zile, mandatul de arest la domiciliu pe numele viceprimarului municipiului Chișinău, Nistor Grozavu, informează MOLDPRES.

Decizia a fost luată la demersul procurorilor.

Nistor Grozavu a fost reținut la sfîrșitul lunii aprilie de către ofițerii Centrului Național Anticorupție, fiind suspectat de depășirea atribuțiilor de serviciu într-un dosar de corupție ce vizează selectarea companiilor, care urmau să se ocupe de amenajarea parcărilor cu plată în capitală.

În același dosar au fost reținuți șeful Direcţiei transport urban şi căi de comunicaţie și un fost consilier municipal. De asemenea, au fost reţinuţi administratorii a trei companii de parching. Totodată, alte patru persoane au fost audiate și sînt cercetate în stare de libertate. 

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele reținute riscă pedepse de pînă la 10 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 pînă la 15 ani.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!