ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul italian: Summitul G7 din Italia va transmite 'cel mai puternic mesaj împotriva terorismului'

16:58 | 23.05.2017 Categorie: Externe

Roma, 23 mai /MOLDPRES/. Liderii G7 (grupul principalelor state industrializate ale lumii) trebuie să transmită 'cel mai puternic mesaj posibil' împotriva terorismului la summitul care are loc la sfîrșitul acestei săptămîni la Taormina, în Sicilia, a subliniat marți premierul italian Paolo Gentiloni, a doua zi după sîngerosul atac de la un concert pop din Manchester, relatează DPA, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

"Ne ocupăm în aceste momente ca reuniunea G7 de la Taormina să trimită cel mai puternic mesaj cu putință de angajare comună extraordinară împotriva terorismului", se arată într-un comunicat făcut public de șeful guvernului de la Roma.

"Avem ocazia de a reafirma unanim, la Taormina, că lașitatea celor care omoară tinere și tineri nu va triumfa asupra libertății", se adaugă în comunicat.

Potrivit celui mai recent bilanț, 22 de oameni au murit — inclusiv copii — și cel puțin 59 au fost răniți într-un presupus atac cu sinucigaș cu bombă produs imediat după încheierea unui concert pop în orașul britanic Manchester, luni seara tîrziu.

Premierul italian a menționat că la sediul Ministerului de Interne de la Roma este prevăzută pentru după-amiaza de marți o reuniune a autorităților italiene implicate în combaterea terorismului, pe fondul preocupărilor de securitate create de vizita președintelui american Donald Trump și summitul G7 care are loc vineri și sîmbătă.

Donald Trump, așteptat la Roma în cursul după-amiezii, are programate pentru miercuri întrevederi cu Papa Francisc, premierul Gentiloni și președintele italian Sergio Mattarella. Poliția a planificat restricții de circulație în apropierea Vaticanului, a Ambasadei și reședinței ambasadorului SUA, precum și a palatului prezidențial.

Paolo Gentiloni a ținut să-i asigure pe toți italienii, în comunicatul de marți, că pot conta "pe fermitatea și profesionalismului aparatului nostru în ce privește desfășurarea vizitelor și evenimentelor internaționale, dar și apărarea întregului teritoriu național".

(Editor M. Jantovan)

img17003860

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!