ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 1700 de posturi vacante sînt expuse la Tîrgul locurilor de muncă de la Chişinău

13:07 | 24.05.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. Tinerii aflaţi în căutarea unui job pot veni astăzi la un Tîrg al locurilor de muncă deschis într-un hotel din capitală, informează MOLDPRES.

Tîrgul este la cea de-a VII-a ediţie şi este organizat la iniţiativa Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sub egida Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministerului Educaţiei.

Ministrul Educaţiei, Corina Fusu, a menționat la inaugurarea evenimentului că „încadrarea tinerilor în cîmpul de muncă este una din provocările ministerului, la care încercăm să facem faţă printr-o serie de modificări a curriculei pentru învăţămîntul profesional. Tinerii trebuie să se afle permanent în contact cu angajatorii, din acest motiv promovăm activ învăţămîntul dual”, a opinat Fusu.

Tîrgul oferă tinerilor posibilitatea de a se familiariza cu instituţiile de învăţămînt, dar și cu ofertele de muncă propuse de mai multe companii, bănci, dar şi instituţii de stat. În cadrul evenimentului tinerii îşi pot depune CV-urile şi pot participa la un prim interviu de angajare. 

La tîrg sînt prezente 16 instituţii de învăţămînt profesional şi tehnic, patru centre de ghidare din cadrul universităţilor şi circa 50 de angajatori, care oferă peste 1700 de locuri de muncă.

Potrivit datelor ANOFM, în prezent, în R. Moldova sînt peste 26 mii de şomeri şi 10500 de locuri vacante, dintre care 3700 în capitală. Cele mai multe locuri vacante se înregistrează în industria uşoară, comerţ şi IT.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img17003878

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!