ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Şeful Direcției transport din capitală, Igor Gamreţchi, a fost transferat în arest la domiciliu

15:20 | 24.05.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. Magistrații Judecătoriei Buiucani din capitală au dispus astăzi transferul din izolator în arest la domiciliu a şefului Direcției transport public şi căi de comunicaţie din municipiul Chişinău, Igor Gamreţchi, notează MOLDPRES.

Instanţa a decis că funcţionarul îşi va petrece următoarele 30 de zile în arest la domiciliu.

Igor Gamreţchi a fost reţinut la 25 aprilie curent într-un dosar de corupţie ce vizează selectarea companiilor care urmau să se ocupe de amenajarea parcărilor cu plată în capitală. În acelaşi dosar sînt cercetate şase persoane, printre care şi viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, un fost consilier municipal din partea PLDM, Ghenadie Ivașcenco, administratorii a trei companii de parking, dar şi omul de afaceri, Alexandr Pincevski.

Ieri, aceiaşi instanţă a decis prelungirea cu încă 30 de zile a perioadei de arest la domiciliu a viceprimarului capitalei, Nistor Grozavu.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele reţinute în dosar riscă pedepse de pînă la 10 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 pînă la 15 ani.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!