ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 600 de elevi vor primi nota 10, din oficiu, la examenul de BAC la limba străină

16:01 | 24.05.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. Peste 600 de elevi vor primi nota 10, din oficiu, la proba de examen de bacalaureat (BAC) la limba străină, potrivit unui Ordin semnat astăzi de ministrul Educației, Corina Fusu, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al Ministerului Educației a precizat că elevii, care vor primi nota 10 din oficiu, dețin certificate recunoscute internațional ce atestă nivelul de cunoștințe la limba străină.

Directorul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare Anatol Topală a menționat că numărul candidaților care vor primi nota 10, din oficiu, la proba de examen la limba străină a crescut cu 38% comparativ cu sesiunea precedentă. „Acest fapt denotă interesul tot mai mare al tinerilor față de însușirea unei limbi de circulație internațională, totuși engleza rămîne a fi în topul preferințelor. Din numărul total de solicitanți, 492 dețin certificate la limba engleză, 97 – la limba franceză, 18 – la limba germană, 16 – la limba spaniolă și 14 – la limba italiană”, a spus Topală.

Totodată, nota 10 din oficiu vor primi și elevii care au obținut locurile I, II sau III la olimpiada republicană la disciplina respectivă sau au obținut medalii la olimpiadele internaționale de profil.

Sesiunea 2017 a examenelor de BAC va avea loc în perioada 2-20 iunie. La examen s-au înscris circa 20 mii de candidați, dintre care peste 12 mii sînt elevi de la licee, aproximativ șapte mii de la colegii, în jur de 200 de la universități. Peste patru mii de candidați sînt restanțieri din sesiunile anterioare, ceea ce constituie 21% din numărul total de candidați.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img17003891

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!