ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 25 mii de persoane din Republica Moldova au dreptul la locuințe sociale

15:47 | 24.05.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat astăzi Regulamentul cu privire la evidența, modul de atribuire și folosire a locuințelor sociale. Circa 25,8 mii de persoane necesită asigurarea cu locuințe sociale, potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, informează MOLDPRES.

Dreptul la locuințe sociale le au persoanele cu dizabilități severe care nu sînt angajate în cîmpul muncii în legătură cu starea sănătății, persoanele care îngrijesc minorii cu dizabilități severe, familiile tinere care nu au locuință, familiile în care s-au născut simultan tripleți, cvadrupleți sau mai mulți copii, copiii orfani care au împlinit vîrsta de majorat și nu au beneficiat de locuință din partea statului.

Hotărîrea de Guvern mai stipulează că persoanele care, la data intrării în vigoare a Legii din 30 aprilie 2015 cu privire la locuințe, au fost luate în evidență pentru îmbunătățirea condițiilor locative, au dreptul prioritar la examinarea cererilor depuse privind atribuirea locuinței sociale.

”Este un proiect foarte important. Un studiu arată că mulți dintre tinerii care pleacă din țară spun că nu văd perspectiva de a-și procura o locuință”, a menționat premierul Pavel Filip, care a mai adăugat că urmează să fie grăbită implementarea cadrului legislativ și normativ al proiectului Prima casă.

”Pentru construcția completă a locuințelor noi vor fi necesare circa 20,8 miliarde de lei”, se menționează în anexa la proiect. Însă, în cazul în care ”se va purcede la procurarea locuințelor existente, în special pentru tinerii specialiști, cifra enunțată se va reduce esențial, deoarece circa 50% din numărul necesar de locuințe se solicită pentru familiile tinere”.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img17003893

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!