ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de joi, 25 mai 2017

08:24 | 25.05.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Premierul Pavel Filip va participa la întîlnirea cu veteranii și pensionarii MAI din zonele de Centru și Sud ale Republicii Moldova.

Ora 09.50, or. Căușeni, Centrul de cultură și sport, str. Mihai Eminescu, nr. 29A.

***

Comisa naţională pentru consultări şi negocieri colective  se va întruni în şedinţă.

Pe agenda discuţiilor sînt incluse subiectele: 

1. Situaţia tinerilor pe piaţa forţei de muncă şi măsurile de protecţie socială şi economică a acestei categorii de populaţie;

2. Plata contribuţiei de asigurări sociale de stat în agricultură;

3.  Egalitatea în tratarea instituţiilor medico-sanitare publice şi instituţiilor medico-sanitare private de către autorităţile statului;

4. Examinarea proiectului de Lege cu privire la modificarea şi completarea Codului muncii al Republicii Moldova nr. 154- XV din 28 martie 2003;

5.  Examinarea proiectului de Lege cu privire la modificarea şi completarea unor acte legislative;

6.  Examinarea proiectului Hotărîrii de Guvern privind aprobarea Foii de parcurs şi a Planului de acţiuni în domeniul guvernanţei corporative pentru reformarea sectorului feroviar şi a ÎS „Calea Ferată din Moldova” pentru anii 2017-2019.

Ora 15.00, Casa Guvernului, et. I, Sala de şedinţe, intrarea din str. A. Puşkin.

***

Jurnaliștii sînt invitați la oportunitatea de presă cu Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Austriei pentru procesul de reglementare transnistreană, Wolf Dietrich Heim.

Ora 15.30,  str. A. Mateevici 75.

***

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor invită reprezentanţii mass-media la briefingul de presă privind decizia Ucrainei de a permite tranzitul produselor alimentare prin segmentul transnistrean al frontierei numai cu acordul ANSA.

Ora 10.00, ANSA, str. M. Kogălniceanu, 63, sala de conferinţe, et. 2.

***

Va continua şedinţa Consiliului municipal Chişinău.

Ora 10.00, SA „Apă-Canal Chişinău”, sala de şedinţe, str. Albişoara, 38.

***

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale invită la o conferință de presă cu genericul: ”Deconspirarea unei scheme de contrabandă cu mărfuri de larg consum cu implicarea unor funcționari publici”.

Ora 13.00, PCCOCS, sala de conferințe.

***

Institutul de Cercetări Juridice și Politice al Academiei de Științe a Moldovei și Ambasada Ucrainei în R. Moldova invită la conferința științifică „25 de ani de cooperare: probleme actuale ale relațiilor moldo-ucrainene”.

Ora 10.00, AȘM, sala mică, et. 2, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, nr. 1.

***

Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii invită la lansarea Campaniei naţionale „Adolescenţă în siguranţă”.

Ora 16.00, Propaganda Cafe, str. A. Şciusev 70.

***

Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău invită la Festivalul Internaţional de Limbă şi Cultură, ediţia a XV-a, organizat de Liceele Teoretice „Orizont”.

Ora 18.00, Palatul Naţional „Nicolae Sulac”.

***

Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, și atașatul Apărării, col. Dumitru Neacșu, vor participa la un ceremonial de depuneri de flori la Cimitirul de onoare al ostaşilor români de la Țiganca, raionul Cantemir.

Ora 12.30, satul Țiganca, r-nul Cantemir.

***

Federația pentru drepturi și resurse ale persoanelor cu tulburări din spectrul autist din R. Moldova invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă cu tema: „Lansarea proiectului “Implicare pentru autism””.

Ora 12.00, Agenţia INFOTAG.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Austriei pentru procesul de reglementare transnistreană, Wolf Dietrich Heim, întreprinde o vizită la Chișinău și Tiraspol, în perioada 24-25 mai.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!