ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O nouă distincţie de stat a fost instituită la iniţiativa Preşedintelui R. Moldova

12:27 | 25.05.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mai /MOLDPRES/. O nouă distincţie de stat a fost instituită în Moldova. Un decret în acest sens a fost emis de Preşedintele R. Moldova, Igor Dodon, şi va fi publicat mîine în Monitorul Oficial, relatează MOLDPRES.

Potrivit decretului, ”Diploma de Onoare” va fi o distincţie oferită de şeful statului ca o formă de recompensă pentru merite deosebite faţă de stat.

Diploma va fi conferită cetăţenilor, întreprinderilor, instituţiilor, organizaţiilor, asociaţiilor obşteşti, colectivelor de creaţie, indiferent de forma juridică şi de organizare, precum şi unităţilor şi subunităţilor militare.

Distincţia va fi oferită pentru fortificarea statalităţii, pentru realizări deosebite în activitatea publică, pentru promovarea politicii sociale a statului, pentru politici de mediu, pentru salvarea de vieţi, promovarea politicii de tineret, dezvoltarea antreprenoriatului, promovarea politicii externe, afirmarea presei democratice, activitate publicistică, pentru eforturi depuse în vederea dezvoltării spaţiului informaţional interstatal, sporirea eficienţei gestionării patrimoniului resurselor financiare publice, participarea la consolidarea conştiinţei naţionale, dezvoltarea mişcării de veterani.

Diploma de Onoare va putea fi conferită şi persoanelor străine, precum şi organizaţiilor internaţionale şi colectivelor de creaţie din alte state.

Distincţia va fi compusă dintr-o mapă pentru acte de culoare purpurie de formatul A4 şi din diplomă. Mapa va fi de tip clasic, cu două scoarţe de carton îmbrăcate în piele cu inscripţii şi chenar din aur.

Diploma va fi înmînată de Preşedintele ţării şi nu va putea fi conferită post-mortem.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img17003926

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!