ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Londra anunţă scăderea fluxului de migraţie în 2016

14:20 | 25.05.2017 Categorie: Externe

Londra, 25 mai /MOLDPRES/.Migraţia netă în Marea Britanie s-a cifrat la 248.000 de persoane anul trecut, cu 84.000 mai puţin decît în 2015, dar încă mai mult decît dublu faţă de nivelul prevăzut de guvern, potrivit datelor oficiale difuzate joi, relatează Reuters, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Biroul pentru Statistici Naţionale a afirmat că această reducere se datorează atît creşterii numărului de persoane care au părăsit ţara, în principal cetăţeni ai UE, cît şi scăderii numărului celor care au sosit în Marea Britanie.

Numărul cetăţenilor UE care vin în Marea Britanie a înregistrat un declin uşor în ultimele două trimestre, de cînd britanicii au votat în iunie, anul trecut, pentru ieşirea din blocul comunitar.

Premierul Theresa May, care a convocat alegeri legislative pe 8 iunie, a reafirmat promisiunea făcută de predecesorul său, David Cameron, de a reduce nivelul anual al migraţiei nete sub 100.000, dar nu a stabilit un interval de timp pentru aceasta.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!