ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip, în dialog cu veteranii: E important să discutăm despre probleme şi să facem echipă pentru a le soluţiona

15:38 | 25.05.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 mai /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a adus astăzi un omagiu veteranilor pentru eforturile și sacrificiul lor în exercitarea atribuțiilor de serviciu în cadrul unei întrevederi la Căuşeni cu  veteranii și pensionarii Ministerului Afacerilor Interne din zonele de Centru și de Sud ale Republicii Moldova, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

„Am spus și o să repet de fiecare dată, veteranii, prin sacrificiul lor au stat la temelia independenței și merită o atitudine aparte. Vă mulțumesc personal și în numele Guvernului Republicii Moldova pentru devotamentul și spiritul de sacrificiu de care ați dat dovadă. Independența statului nostru este stropită cu sîngele vostru și este de datoria noastră să realizăm visul pentru care ați luptat și care ne unește, cel de a construi o Moldovă unde toți oamenii trăiesc în bunăstare”, a declarat Pavel Filip. 

Totodată, Prim-ministrul a vorbit despre acțiunile întreprinse de Executiv pentru asigurarea unui dialog permanent între autorităţi şi veterani. În acest scop, în 2016 a fost aprobat Planul de acțiuni „Memorie. Onoare. Respect”. În context, Pavel Filip a menționat că vor fi identificate soluţii pentru repararea bazei de odihnă ”Jemciujina” din Koblevo, Ucraina, aflată în gestiunea MAI, astfel, ca angajaţii şi veteranii MAI să aibă posibilitatea să se odihnească aici. 

În acelaşi timp, şeful Cabinetului de miniștri a îndemnat veteranii Ministerului Afacerilor Interne să facă echipă cu autoritățile pentru a găsi împreună soluții la problemele cu care se confruntă. „E foarte important să discutăm despre problemele cu care vă confruntați, mai mult ca atît, trebuie să facem echipă pentru a le soluționa. Nu vreau să vă promit multe, dar vă asigur că aveți toată deschiderea Guvernului, sîntem receptivi la solicitările Dumneavoastră și onești în politicile care le promovăm”, a spus Pavel Filip. 

Un alt subiect examinat în cadrul întîlnirii a vizat reforma sistemului de pensii. În acest sens, Prim-ministrul a menţionat că această reformă a fost una absolut necesară pentru a asigura sustenabilitatea şi echitatea sistemului de pensii. Totodată, Pavel Filip a precizat că în timpul apropiat va fi semnat un Acord de colaborare între Asociația Veteranilor și Pensionarilor MAI și Casa Națională de Asigurări Sociale, care vă facilita dialogul între cele două structuri și va permite soluționarea operativă a problemelor cu care se confruntă foștii angajați ai Ministerului de Interne.

img17003938

img17003938

img17003938

img17003938

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!