ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat a fost reținut pentru exploatarea sexuală a minorilor

10:52 | 26.05.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Un bărbat în vîrstă de 47 de ani a fost reținut de oamenii legii pentru trafic de copii. Anunțul a fost făcut astăzi de către procurorul Vladimir Moșneaga, în cadrul unei conferințe de presă, informează MOLDPRES

Potrivit sursei citate, copiii ar fi fost exploatați sexual pe teritoriul municipiului Chișinău pe parcursul anilor 2016-2017. „Suspectul a implicat în prostituție trei minori cu vîrste cuprinse între 15 și 17 ani. Totodată, împreună cu copiii, servicii sexuale erau oferite și de către persoane adulte. Anunțurile de prestare a serviciilor sexuale erau plasate pe un site de comerț din țară, iar relațiile propriu-zise erau întreținute în apartamentele deținute de suspect. Prețul serviciilor era de 600-700 de lei pentru o oră, iar învinuitul beneficia de sume de la 400 la 600 de lei de la fiecare persoană pentru o zi. Bărbatul se află în arest, iar asupra apartamentelor deținute de acesta a fost aplicat sechestru”, a spus Moșneaga.

De asemenea, procurorul a specificat că, într-un alt caz, au fost reținuți doi bărbați – frați, care exploatau sexual două minore și o adultă. „Acțiunile aveau loc într-un apartament din capitală. Anunțurile erau plasate, la fel, pe un site de comerț din țară, însă în acest caz victimele ofereau traficanților jumătate din banii obținuți în urma prestării serviciilor sexuale. Persoanele reținute se află în arest, iar tinerele au fost întoarse în familie”, a menționat Moșneaga.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 15 la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!