ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Radu Albot va juca pe tabloul principal la Roland Garros

10:52 | 28.05.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 28 mai. /MOLDPRES/. Tenismanul moldovean Radu Albot a fost admis pe tabloul principal al turneului de Mare Slam Roland Garros, care va demara astăzi la Paris (Franța), relatează MOLDPRES.

Adversarul său în runda inaugurală va fi francezul Geremy Chardy (30 de ani), numărul 73 mondial actualmente. Anul curent acesta a jucat la 12 turnee, calificîndu-se în finala concursului de la Aix-en-Provence (Franța). Cu Radu Albot s-a întîlnit anul acesta la turneul de la Indian Wells (SUA) și l-a învins în două seturi (7-6, 6-2).

Radu Albot (27 de ani) ocupă în prezent locul 86 în clasamentul mondial. În cariera sa a cîștigat 14 turnee din seria Futures și 3 din cea Challenger (la Furth, Fergana și Poznan). A evoluat și anul trecut în prima rundă de pe tabloul principal la Roland Garros.

Partida se va desfășura luni.

Radu Albot este cel mai bun tenisman moldovean, căruia îi aparțin o serie de recorduri stabilite, în premieră, în tenisul moldovenesc. Albot este angajat în echipa sportivă a Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

Roland Garros este unul dintre cele patru turnee de Mare Slam alături de Australian Open, Wimbledon și US Open.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)