ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Miniştrii liberali şi-au depus cererile de demisie

15:47 | 29.05.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 29 mai. /MOLDPRES/. Miniștrii şi viceminiștrii de la Educaţie şi Mediu şi-au depus astăzi cererile de demisie la Cancelaria de stat. Vicepremierul Gheorghe Brega a depus anterior o cerere de concediu care începe cu ziua de astăzi, informează MOLDPRES.

Solicitat de MOLDPRES, Serviciul de presă al Guvernului a specificat că pînă la ora 15.30 la Cancelaria de Stat au parvenit şapte cereri de demisie din partea funcţionarilor delegaţi de PL.

Conform sursei citate, astăzi au depus cererile de demisie Ministrul Educației, Corina Fusu, și viceminiștrii Educației, Cristina Boaghe și Elena Cernei, Ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, şi viceminiştrii Igor Talmazan şi Victor Morgoci şi directorul Agenţiei Rezerve Materiale, Nicolae Hîncu. Vicepremierul Gheorghe Brega a scris la 18 mai o cerere de concediu, care începe cu ziua de astăzi.

Purtătorul de cuvînt al Partidului Liberal, Ionel Puşcaş, a comunicat pentru Agenţie că toţi funcţionarii delegaţi de PL îşi vor depune astăzi cererile de demisie.

Decizia  de a pleca de la guvernare a fost luată vineri, 26 mai, la ședința Consiliului Republican al partidului. Tot atunci, liberalii au anunţat că părăsesc Coaliţia de guvernare, nemulţumiţi de faptul că primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, şi ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, au fost reţinuţi de CNA.

Partidul Democrat din Moldova a anunţat anterior că a luat act de decizia anunțată de Partidul Liberal de a se retrage din coaliția majoritară. Urmează ca această decizie să fie analizată în cadrul ședinței PDM de marţi, 30 mai.

La finele săptămînii trecute, premierul Pavel Filip a declarat că Guvernul nu va numi noi miniştri decît după reforma Administraţiei Publice Centrale, care prevede reducerea numărului de ministere de la 16 la 9.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img17004018

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!