ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipa UA-Basko Bălți a cucerit titlul de campioană națională la baschet masculin

16:23 | 29.05.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 29 mai. /MOLDPRES/. Formația UA-Basko Bălți a devenit ieri, în premieră, la Liceul ”Mihail Eminescu” din localitate, campioană națională la baschet masculin, relatează MOLDPRES.

Echipa și-a adjudecat titlul după ce a învins-o în cel de-al cincilea meci din cadrul turneului play off, cu scorul 81-69, pe formația Alfa Baschet Chișinău. În cele patru partide disputate anterior au fost înregistrate, în ordine, scorurile 67-63 în favoarea gazdelor (meciul a avut loc la Bălți), 80-70 pentru oaspeți, în partida a treia au învins baschetbaliștii chișinăuieni cu scorul 80-63, iar în meciul al patrulea au cîștigat, în deplasare, baschetbaliștii bălțeni cu scorul 62-58.

În ultimul meci, gazdele au luat un start mai bun, conducînd cu 15-12. După repriza a doua s-au aflat în continuare la cîrma meciului (37-26). La sfîrșitul rundei a treia, diferența de scor s-a redus (56-51). În ultima repriză UA-Basko și-a mărit avantajul pînă la 12 puncte, înregistrînd scorul final 81-69.  

Aceasta a reușit în sezonul curent și eventul, cucerind la finele lui decembrie 2016 Cupa Moldovei.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17004019

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!