ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru jucători moldoveni au debutat la Mondialele de tenis de masă

11:19 | 30.05.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 30 mai /MOLDPRES/. Patru jucători moldoveni – Vladislav Ursu, Andrei Puțuntică, Ecaterina Jibric și Natalina Brînză – au debutat ieri la Campionatul Mondial, care a demarat la Dusseldorf (Germania), relatează MOLDPRES.

Toți sînt încă la vîrsta junioratului. Ei au repurtat victorii în primele meciuri disputate la individual în grupele preliminare de calificare pe tabloul principal. Vladislav Ursu și Andrei Puțuntică sînt legitimați la un club din Germania. Primul este originar din Chișinău, iar al doilea – din Călărași. Natalina Brînză este din Bălți, iar Ecaterina Jibric – din capitală.

La campionat urma să plece și campionul național Denis Țerna, Ecaterina Șmîganovscaia, campioană absolută anul trecut, ambii din Dubăsari, dar ei n-au făcut deplasarea. Solicitat astăzi de agenție pentru a preciza cauza neprezentării, Antrenorul Emerit, Valeriu Grosu a declarat că au fost motive întemeiate pentru a nu pleca la Mondiale. ”Denis Țerna susține în această perioadă examenele de bacalaureat la Liceul ”Mihail Eminescu”. Ecaterina Șmîganovscaia de asemenea încheie anul de studii. Campionate Mondiale vor mai fi, dar studiile trebuie făcute la timpul potrivit”, a spus el.

Campionatul a reunit circa 500 de participanți și va desemna la finele acestei săptămîni premianții la cinci probe: individual masculin și feminin, dublu masculin și feminin, dublu mixt.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17004037

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!