ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul a anunțat că mîine vor fi numiți noi viceminiștri

12:00 | 30.05.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 30 mai /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a anunțat că mîine vor fi numiți viceminiștrii la instituțiile rămase fără conducere, după ce miniștrii delegați de Partidul Liberal au depus cereri de demisie. Declarația a fost făcută astăzi în urma ședinței săptămînale de lucru a Partidului Democrat din Moldova (PDM), informează MOLDPRES.

Premierul a specificat în cadrul unei conferințe de presă că miniștrii instituțiilor vizate vor fi numiți după reformarea Executivului. „Guvernul rămîne a fi funcțional și se bucură de sprijinul majorității parlamentare. Mîine la ședința Executivului vom aproba noi viceminiștri pentru a asigura funcționalitatea instituțiilor. Totodată, săptămîna viitoare vom aproba legea privind reformarea Guvernului, ulterior vom cere suportul colegilor din Parlament, după care vom prezenta noua structură în Legislativ”, a spus Filip.

Totodată, șeful Cabinetului de miniștri a menționat că un subiect discutat astăzi a fost și proiectul Prima Casă. „Studiile arată că tinerii pleacă din țară deoarece nu văd perspective de a-și cumpăra o locuință în R. Moldova. Astfel, acest proiect oferă tinerilor posibilitatea să-și procure o casă printr-o contribuție inițială de 10 la sută și șansa de a lua un credit de pîna la 900 mii de lei, costul locuinței fiind de pîna la un milion de lei. Casa procurată va fi gajată 50% de către bancă și 50% de către stat. La fel, creditul va fi oferit pentru 25 de ani. Conceptul proiectului urmează să fie dezbătut și ulterior aprobat”, a remarcat Filip.

Cît despre cei cinci diplomați din Federația Rusă care au fost expulzați din Republica Moldova și declaraţi persona non grata pe teritoriul țării, Premierul a precizat că „nu poate oferi detalii despre identitatea diplomaților, însă aceștia au fost expulzați și declarați persona non grata în baza informațiilor parvenite de la Serviciul de Informaţii şi Securitate”.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17004042

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!