ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Ungheni a fost deschisă o întreprindere cu capital francez

14:25 | 30.05.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 30 mai /MOLDPRES/. O întreprindere pentru fabricarea firelor, cablurilor şi dispozitivelor de conexiune a fost lansată astăzi de compania franceză “Cabling Integration System” pe teritoriul Zonei Economice Libere (ZEL) “Ungheni-Business”, transmite MOLDPRES.

Potrivit administratorului principal al ZEL de la Ungheni, Natalia Iepuraş, acesta este un proiect cu  investiţii iniţiale în valoare de circa 500 de mii de euro. “În primii trei ani de activitate, întreprinderea urmează să atingă o cifră de afaceri de aproximativ două milioane de euro, fiind create circa o sută de locuri noi de muncă, cu un salariu mediu de 4500-5000 lei”, a spus Natalia Iepuraş.

La rîndul său, fondatorul general al “Cabling Integration System”, Patrice Brandt, a menționat în cadrul evenimentului de inaugurare că compania pe care o reprezintă a venit cu investiții în R. Moldova pentru a contribui la dezvoltarea și prosperarea economică a țării. ”Mai mult, noi planificăm extinderea întreprinderii prin producerea sistemelor electrice/electronice pentru accesorii. Pentru realizarea acestui obiectiv urmează să transferăm activitatea unei fabrici din altă țară în Zona Economica Liberă ”Ungheni-Business”, a specificat businessmanul francez, citat de Serviciul de presă al Ministerului Economiei.

SRL ”Cabling Integration System” este o întreprindere fiică a firmei „Cablage Connectique Europeen”, membră a grupului industrial francez „Sofimeca”, creat în 1986 și care are agenţi economici în mai multe state. Compania se ocupă de studii economice, precum şi de prelucrarea maselor plastice, producerea tubulaturii, sectoarelor mecanice etc.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img17004049

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!