ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Planul de acțiuni al Consiliului Europei pentru R. Moldova 2017-2020 a fost lansat la Chișinău

13:47 | 30.05.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 mai /MOLDPRES/. Vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Secretarul General al Consiliului Europei (CoE), Thorbjorn Jagland, aflat în vizită oficială la Chişinău la invitaţia Guvernului, au participat astăzi la ceremonia de lansare oficială a Planului de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova pentru anii 2017-2020, transmite MOLDPRES cu referire Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Planul lansat astăzi a fost adoptat anterior de către Delegaţii Comitetului de Miniştri al CoE şi are drept scop susţinerea implementării reformelor în domeniile prioritare, precum combaterea corupției și spălării banilor, sporirea independenței și eficacităţii sistemului judiciar, lupta împotriva relelor tratamente și a impunității, consolidarea libertăţii presei și a măsurilor de încredere între cele două maluri ale Nistrului.

Evenimentul a fost urmat de o conferinţă de presă comună cu participarea reprezentanţilor mass-media şi ai corpului diplomatic acreditat la Chişinău. 

Ministrul Andrei Galbur a vorbit despre importanţa implementării proiectelor de asistență, cum ar fi promovarea pluralismului şi libertăţii mass-media sau controlul corupţiei prin aplicarea legii şi prin prevenire. 

De asemenea, șeful diplomației moldovene a subliniat necesitatea dezvoltării în continuare a capacităţilor naţionale de gestionare a procesului de reforme, precum şi perspectivele de consolidare a democrației și drepturilor omului. 

În acelaşi timp, Secretarul General al Consiliului Europei a subliniat că instituţia pe care o reprezintă este deschisă sprijinirii proiectelor care vizează consolidarea justiţiei şi statului de drept în Republica Moldova.

img17004050

img17004050

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!