ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful statului a dezaprobat expulzarea celor cinci diplomați ruși

15:25 | 30.05.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 30 mai /MOLDPRES/. Președintele țării Igor Dodon a dezaprobat expulzarea celor cinci diplomați ruși din Republica Moldova și declararea acestora drept persona non grata pe teritoriul țării, informează MOLDPRES.

Șeful statului a menționat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că expulzarea diplomaților ruși nu ar avea nici o argumentare logică. „Am aflat despre această hotărîre de la Ambasadorul R. Moldova în Federația Rusă. Este o decizie dură, timp de 25 de ani de independență nimeni nu și-a permis să ia astfel de hotărîri, mai ales după ce relațiile dintre cele două țări s-au îmbunătățit”, a adăugat Dodon.

„Mîine plec într-o vizită la de lucru la Sankt-Petersburg, iar cînd voi reveni voi convoca ședința Consiliului Suprem de Securitate, unde șeful Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene vor prezenta un raport la acest subiect”, a specificat Președintele țării.

Tot astăzi, Prim-ministrul Pavel Filip a precizat la acest subiect că „nu poate oferi detalii despre identitatea diplomaților, însă aceștia au fost expulzați și declarați persona non grata în baza informațiilor parvenite de la SIS”.

La fel, în cadrul conferinței de presă, Igor Dodon a anunțat despre semnarea decretelor de demisie a vicepremierului și miniștrilor liberali. Este vorba de vicepremierul Gheorghe Brega, ministrul Mediului Valeriu Munteanu, ministrul Educației Corina Fusu și ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17004056

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!