ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dumitru Plămădeală a cucerit titlul de campion al Olimpiadei APSM la badminton

18:49 | 30.05.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 30 mai /MOLDPRES/. Ziaristul independent Dumitru Plămădeală a devenit campion al Olimpiadei Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM) la badminton, relatează MOLDPRES.

Faza semifinală a concursului, desfășurat la sala Complexului de sporturi al Academiei de Studii Economice din Moldova, a opus următoarele perechi: Arcadie Munteanu  (PRO TV) – Ion Buga (atașat de presă la Federația Moldovenească de Fotbal), Dumitru Plămădeală – Ion Robu, reporter la AIS MOLDPRES. În finală s-au calificat Dumitru Plămădeală și Arcadie Munteanu. Primul set i-a revenit lui Arcadie Munteanu cu scorul 17-15. În următoarele două, însă, superioritatea a fost de partea lui Dumitru Plămădeală.

În disputa pentru locul trei Ion Buga l-a învins cu scorul 2-0 pe Ion Robu. Arbitrul turneului, Nicolae Botnarenco, multiplu campion național, a oferit premianților diplome și medalii.

Titlul cucerit de Dumitru Plămădeală este al patrulea în istoria turneelor desfășurate. Cîte un titlu au obținut în anii precedenți Arcadie Munteanu, Ion Buga, Sergiu Danilov.

Campioni ai ediției actuale a Olimpiadei APSM au mai devenit Sergiu Busuioc (bowling), Stas Cernavca (biliard), Alexei Jereghi (tenis de masă), Oleg Televca (tenis de cîmp), Ion Robu (baschet). Pînă la 2 iulie, Ziua Internațională a Jurnalistului Sportiv, urmează să mai fie disputate turneele de șah, joc de dame, natație și fotbal.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17004057

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!