ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de miercuri, 31 mai 2017

08:42 | 31.05.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisiile parlamentare se vor convoca în ședințe.

Ora 10.00,  Parlamentul Republicii Moldova.

***

Biroul permanent al Parlamentului se va convoca în ședință.

Ora 14.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Consiliul Parlamentar pentru Integrare Europeană se va convoca în ședință.

Ora 15.00, Parlamentul R. Moldova.

***

Premierul Pavel Filip va prezida şedinţa Cabinetului de miniştri.

Ora 15.00, Casa Guvernului, Sala de şedinţe, et. VI, str. A. Puşkin.

***

Curtea de Conturi va examina într-o ședință publică Rapoartele auditului asupra Raportului Guvernului privind executarea bugetului de stat pe anul 2016 și Raportul auditului managementului datoriei sectorului public pe același an.

Ora 10.00, bd. Ştefan cel Mare și Sfînt, 69, et. 4, bir. 404.

***

În premieră pentru domeniul termoenergetic, Societatea pe Acțiuni Termoelectrica dă startul unei campanii de informare cu privire la importanța lucrărilor de modernizare a infrastructurii de livrare a energiei termice din interiorul blocurilor locative, sau cum să beneficiezi de încălzire autonomă, fiind conectat la sistemul centralizat. Campania va fi lansată în cadrul unui briefing susținut de directorul general Termoelectrica SA, Veaceslav Eni.

Ora 11.00, Sala de ședințe de la et. 4, sediul Termoelectrica SA,  str. T. Vladimirescu, 6.

***

Proiectul Ameliorarea Competitivității II (PAC II), finanțat de Banca Mondială, invită mass-media la o masă rotundă cu tema ”Cu PAC Granturi, produsele textile din R. Moldova cuceresc piețele externe”  în cadrul căreia vor fi prezentate oportunitățile de finanțare pentru companiile din industria ușoară dar și istoriile de succes ale acestora.

Ora 12.30, Hotelul Jolly Alon.

***

Misiunea Norvegiană de Experți pentru Promovarea Supremației Legii în Moldova, în colaborare cu Grupul Resursă pentru Drepturile Omului, vor lansa Conferința anuală a actorilor din domeniul justiției în Chișinău.

Ora 9.00, incinta Radisson Blu, sala Nistru, str. Mitropolit Varlaam 77.

***

Primul catalog al hotelurilor din dreapta și stînga Nistrului, crearea Centrului Informativ Turistic din Tiraspol și alte succese ale parteneriatului de dezvoltare a industriei hoteliere, creat de două organizații de pe malul drept și stîng ale Nistrului vor fi prezentate în cadrul primului Forum comun al hotelierilor de pe ambele maluri.

Ora 9.30, sala de conferințe a Hotelului Radisson Blu Leogrand.

***

Asociația Sociologilor și Demografilor din R. Moldova invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă cu tema „Studiu sociologic: Percepția de către populație a rolului mass-media în democratizarea societății din Republica Moldova”.

Ora 11.00, Agenţia INFOTAG.

***

Partidul Verde Ecologist împreună cu alte partide şi ONG-uri invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Ni se fură apa din Nistru. Guvernarea tace. În scurt timp Chişinăul va rămîne fără apă”.

Ora 10.00, Agenţia IPN.

***

Ambasada Franței în Republica Moldova invită la premiera filmelor documentare ”Pierduți in timp”, de Lucia Lupu și ”Science en français”, de Calin Laur, realizate în cadrul concursului de scenarii, lansat de Ambasadă și Centrul Național al Cinematografiei din R. Moldova.

Filmele vor fi proiectate în cadrul Festivalului Cronograf, ora 20.00 la cinematograful Odeon.

***

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți  anunță despre lansarea, în premieră, a Festivalului Național de Folclor cu genericul „Drag mi-i cîntecul străbun”.

Prima ediție a Festivalului se va desfășura miercuri în curtea Universității.

***

Mişcarea Populară Antimafie invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Partidul Antimafie - declaraţii cu privire la ultimele evenimente politice”.

Ora 11.00, Agenţia IPN.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, efectuează, în perioada 30-31 mai, o vizită oficială la Chişinău, la invitaţia Guvernului Republicii Moldova. 

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!