ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O antologie de proză din R. Moldova editată în SUA a fost lansată la Uniunea Scriitorilor

14:24 | 31.05.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, a organizat ieri la Chişinău lansarea Antologiei „The Review Of Contemporany Fiction – Moldovan Literature Issue”, apărută în limba engleză în Statele Unite ale Americii (SUA), informează MOLDPRES.

La manifestare au fost prezenți John O'Brien, director Dalkey Archive Press, Jake Snyder, director asociat Dalkey Archive Press și traducătorul Alistair Ian Blyth.

Solicitat de MOLDPRES, preşedintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, Arcadie Suceveanu, a menţionat că antologia cuprinde proză scurtă semnată de 20 de scriitori din Republica Moldova. Ea a apărut cu sprijinul Centrului Național al Cărții din cadrul Institutului Cultural Român din Bucureşti şi al Ministerului Culturii din R. Moldova.

Potrivit sursei citate, aceasta este prima antologie din creațiile scriitorilor basarabeni care apare în SUA. Totodată, este cea mai cuprinzătoare culegere de proză basarabeană apărută într-o limbă străină. În cuprins, sînt prezenți prozatori din toate generațiile literare din Moldova. Selecția textelor și traducerea lor au fost realizate de traducătorul Alistar Ian Blyth.

„Apariţia acestei antologii este un succes remarcabil. Ne dorim ca acest proiect să aibă continuitate. Am convenit împreună cu editorii americani să realizăm în anii viitori ediţii de autor: povestiri, romane, etc.  Bineînţeles, acest proiect trebuie să aibă sprijin din partea statului, aşa cum se practică în ţările europene”, a mai spus Arcadie Suceveanu.

Cartea a fost distribuită în mai multe biblioteci din SUA şi va ajunge şi în cele din alte ţări în care se vorbeşte limba engleză.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img17004092

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!