ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a numit în funcție noi viceminiștri

15:26 | 31.05.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a numit astăzi în funcție viceminiștri în mai multe ministere, după ce reprezentanții Partidului Liberal și-au prezentat demisia, la începutul acestei săptămîni. ”Guvernul este și va fi funcțional și se bucură de suportul majorității parlamentare”, a declarat în debutul ședinței Guvernul premierul Pavel Filip, informează MOLDPRES.

Astfel, directorul Agenţiei Naţionale de Reglementare a Activităţilor Nucleare şi Radiologice, Ion Apostol, a fost numit viceministru la Ministerul Mediului.

Șeful direcției juridice de la Tutun CTC, Adrian Cazacu, a fost numit în funcția de șef la Agenţiei de Stat pentru Geologie AGeoM.

În funcția de viceministrul al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a fost numit Anatol Usatîi, viceministru al Dezvoltării Regionale și Construcției.

La Ministerul Educației în funcția de viceministru al Educației a fost numită Lilia Pogolșa, directorul Institutului Educației.

În funcția de director al Agenției Rezerve Materiale a fost numit Vitalie Bîrsan.  

Director al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a fost numită Lilia Bolocan, care anterior  a deținut această funcție.

Prim-ministrul a subliniat că va semna o dispoziție prin care viceminiștrii vor exercita funcția de interimat la postul de miniștri. ”Nu vom merge pe numirea noilor miniștri în aceste ministere pentru că sîntem pe ultima sută de metri cu reforma Guvernului. Eu cred că într-o săptămînă – nu săptămîna aceasta, dar următoarea – în Guvern vom aproba noua Lege cu privire la Guvern, după care vom cere suportul colegilor din Parlament”, a reiterat premierul Pavel Filip.

(Repoirter V. Bercu, editor L. Alcază)

img17004096

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!