ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Filip a declarat că au existat elemente foarte clare ce au dus la expulzarea diplomaților ruși

15:47 | 31.05.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a declarat în debutul ședinței de astăzi a Guvernului că mulți speculează pe decizia de expulzare a celor cinci diplomați ruși din Republica Moldova, însă au existat elemente foarte clare care au stat la baza acestor hotărîri, informează MOLDPRES.

”Nu ne-am dorit să luăm o astfel de măsură, nu ne-am dorit să ajungem la această situație, dar în joc a fost pus interesul național. Au existat elemente foarte clare care au stat la baza acestor decizii. Și toate aceste elemente țin de siguranța statului”, a menționat prim-ministrul.  

Oficialul a afirmat că Republica Moldova își dorește relații bune cu Federația Rusă, dar bazate pe respect reciproc. ”Cei care speculează pe acest subiect, îi rog să se documenteze”, a spus premierul Filip.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene i-a declarat persona non grata pe cinci diplomați ruși, numele cărora nu au fost făcute publice în mod oficial. Ulterior, ambasadorul rus la Chișinău, Farit Muhametșin, a confirmat că misiunea diplomatică rusă a primit o notă ce se referă la cei cinci diplomați.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img17004098

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!