ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chişinău vor avea loc mai multe manifestări consacrate Zilei Internaţionale a Copilului

10:23 | 01.06.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Mai multe acţiuni culturale se vor desfăşura astăzi în capitală cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.  Manifestările au început la ora 10.00, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfînt”, unde are loc spectacolul  de divertisment „Sigur şi fericit”, care va fi urmat de concursul de desen pe asfalt „Zîmbet de copil”, informează MOLDPRES.

Pe parcursul zilei, programe interactive și de divertisment  se vor desfăşura pe platourile din sectoarele municipiului Chișinău. La Circul din Chişinău  este prezentat, începînd cu ora 10.00,  un spectacol de binefacere pentru copii cu dizabilități, copii din familii numeroase și social vulnerabile.

În incinta  Filialei Bibliotecii  Naţionale pentru Copii „Ion Creangă”  de pe  strada 31 August (sediul Teatrului Republican de Păpuşi „Licurici” ) se va desfăşura, începînd cu ora 10.30,  Feeria de cărţi, jocuri, cireşe şi alte surprize „Sărbătoarea copilăriei”,  eveniment organizat de instituţia gazdă, Ambasada Republicii Populare Chineze, Asociaţia Obştească „Fondul Copiilor din R. Moldova" şi Editura „Prut”. La manifestare vor participa Zhan Yanjun, soţia Ambasadorului Republicii Populare Chineze în R. Moldova, scriitorii Vasile Romanciuc şi Irina Nechit ş.a. Invitaţi speciali - copii din casele de copii tip familie din diverse localităţi ale ţarii.

În aceeaşi zi, la 11.00,  Centrul de Cultură şi Istorie Militară organizează un spectacol artistic cu genericul „Copiii – bucurie şi mîndrie”, dedicat Zilei Internaționale a Copilului. În program: concert și dansuri, concursuri de pictură,  dulciuri şi jocuri distractive.

Teatrul  Republican de Păpuşi va prezenta, începînd cu ora 11.00,  spectacolul „Pomul lui Goriţă” de Ion Diordiev, iar Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”, la 12.00 – spectacolul  „Peppi Ciorap-Lung” de Astrid Lindgren. Tot astăzi, la 12.00,  la Institutul Naţional de Justiţie va avea loc ceremonia de decernare a premiilor Concursului republican de arte plastice pentru copii „Justiție – eu te văd așa”, organizat în perioada 27 ianuarie – 31 mai curent de instituţia gazdă și Școala de arte plastice pentru copii „A. Șciusev”.

La Biblioteca Naţională, la ora 13.00, va fi vernisată expoziţia de pictură   „Loc de joacă pentru visul meu”, în cadrul căreia vor fi prezentate lucrări semnate de elevi din clasele cu profil de arte plastice de la liceele „Ginta Latină”, „Liviu Deleanu” şi „Ion şi Doina Aldea-Teodorovici” din capitală. Evenimentul este organizat de profesorii de la aceste instituţii împreună cu BNRM. La Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” va avea loc, începînd  cu ora 13.00 un concert extraordinar  cu genericul „Copiii pentru copii”, la care vor evolua soliștii și Orchestra de Cameră a Liceului-internat Republican de Muzică „Serghei Rahmaninov”, iar la  Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, la 16.00 va fi jucat spectacolul „Cipollino”, balet în trei acte de Karen Haciaturean.

În aceeaşi zi, acţiuni culturale şi de divertisment dedicate Zilei Internaţionale a Copilului vor avea loc în întreaga ţară.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img17004114

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!