ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Jucătorii moldoveni n-au depășit faza preliminară la Mondialele de tenis de masă

11:39 | 01.06.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Jucătorii moldoveni Vladislav Ursu, Andrei Puțuntică, Ecaterina Jibric și Natalina Brînză n-au depășit etapa preliminară la Campionatul Mondial, care se desfășoară la  Dusseldorf (Germania), relatează MOLDPRES.

Ei au obținut cîte o victorie și au suferit cîte două înfrîngeri în faza grupelor la individual masculin și feminin, fiind eliminați din concurs. Perechea Vladislav Ursu – Andrei Puțuntică a învins în prima rundă a probei dublu masculin după care în următoarea a cedat. ”Toți au luptat pentru fiecare minge pusă în joc și scorurile strînse pe seturi înregistrate constituie o dovadă în acest sens, dar tuturor le lipsește experiența competițională a marilor turnee. Oricum, este un plus că au concurat”, a declarat pentru agenție astăzi antrenorul Natalia Smirnova a cărei elevă, Ecaterina Jibric a debutat la Mondiale. În postura de debutanți sînt și ceilalți membri ai lotului național.

Campionatul a reunit circa 500 de participanți și va desemna la finele acestei săptămîni premianții la cinci probe: individual masculin și feminin, dublu masculin și feminin, dublu mixt.

La edițiile precedente pe tabloul principal a promovat o singură jucătoare moldoveană, Elena Mocrousov, maestră internațională, actualmente șefă de catedră la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport. 

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)