ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziţie de pictură a copiilor a fost vernisată la Biblioteca Naţională

14:40 | 01.06.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. La Biblioteca Naţională  a fost vernisată astăzi  expoziţia de pictură   „Loc de joacă pentru visul meu”,  dedicată Zilei Internaţionale a Copilului. În cadrul ei au fost prezentate lucrări semnate de elevi din clasele cu profilul arte plastice de la liceele „Ginta Latină”, „Liviu Deleanu” şi „Ion şi Doina Aldea-Teodorovici” din capitală, informează MOLDPRES.

Evenimentul este organizat de profesorii de la aceste instituţii împreună cu Biblioteca Naţională a Republicii Moldova. Solicitat de MOLDPRES, sculptorul Valentin Vîrtosu, profesor la Liceul Teoretic „Ion şi Doina Aldea-Teodorovici” a menţionat că în cadrul expoziţiei au fost etalate 56 de lucrări, semnate de 54 de autori, elevi în clasele I-IV de la cele trei instituţii de învăţămînt.

„Am ales în mod special lucrări ale elevilor din clasele mici. Ele au construit atmosfera expoziţiei.  Lucrările copiilor  sînt o minune. Sînt convins că  orice artist consacrat trebuie să se întoarcă uneori la izvoare, în lumea  miraculoasă a copilăriei, acolo de unde a pornit”,  a constatat Valentin Vîrtosu.

Directorul adjunct al Liceului Teoretic „Ion şi Doina Aldea-Teodorovici”, Lily Prisăcaru,  a subliniat că a iniţiat acest proiect acum 14 ani. „Primele expoziţii le-am organizat la Casa Limbii Române, apoi la Teatrul „Licurici”, iar din 2010 – la Biblioteca Naţională”, a precizat sursa citată.

Prezentă la eveniment, directoarea Bibliotecii Naţionale, Elena Pintilei a afirmat că este nespus de bucuroasă de faptul că instituţia pe care o conduce găzduieşte  expoziţia în cauză. „Sînt convinsă că mulţi dintre aceşti copii minunaţi, atunci cînd vor creşte mari, vor avea aici expoziţii personale”, a  accentuat Elena Pintilei. 

Expoziţia va fi deschisă pînă la 1 iulie.

În aceeaşi zi, la  Filiala Bibliotecii  Naţionale pentru Copii „Ion Creangă”  de pe  strada 31 August (sediul Teatrului Republican de Păpuşi „Licurici” ) a avut loc o manifestare cu genericul „Sărbătoarea copilăriei”,  eveniment organizat de instituţia gazdă, Ambasada Republicii Populare Chineze, Asociaţia Obştească „Fondul Copiilor din R. Moldova şi Editura „Prut”.  În cadrul ei,  Zhan Yanjun, soţia Ambasadorului Republicii Populare Chineze în R. Moldova,  a dăruit copiilor de la casele de copii tip familie ghiozdane, jucării, dulciuri şi cireşe, iar poeţii Vasile Romanciuc şi Irina Nechit şi-au lansat cărţile de versuri „Puiul mamei, dragul tatei” şi „ Caruselul primăverii”.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img17004134

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!