ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul a ratificat un Acord de grant cu Japonia

15:52 | 02.06.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 2 iun. /MOLDPRES/. Republica Moldova va primi un grant în sumă de 4,8 milioane de dolari SUA pentru agricultura conservativă din partea Japoniei. Legislativul a ratificat astăzi un acord în acest sens, notează MOLDPRES.

Potrivit acordului, finanțarea nerambursabilă în mărime de 4,8 milioane de dolari SUA va fi folosită pentru procurarea utilajelor și a echipamentelor agricole.

Proiectul va fi gestionat de către actuala Unitate de Implementare și Administrare a Proiectului Creșterii Producției Alimentare – 2KR, perioada de implementare fiind de doi ani din data intrării în vigoare a Acordului.

Agricultura conservativă este o prioritate a țării noastre, prevăzută în Strategia Națională de Dezvoltare Agricolă și Rurală pentru anii 2014-2020. Aceasta presupune dezvoltarea unei agriculturi durabile, adaptată la schimbările climaterice, prin aplicarea practicilor care protejează și ameliorează fertilitatea solului.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img17004163

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!