ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PDM a condamnat declarațiile anti-europene făcute de Președintele Igor Dodon la Sankt-Petersburg

12:00 | 06.06.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 6 iun. /MOLDPRES/. Partidul Democrat a criticat declarațiile anti-europene făcute de Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, la Sankt-Petersburg şi le-a calificat ca „fiind în detrimentul vectorului extern ales de cetăţeni". Afirmaţia a fost făcută astăzi, după şedinţa săptămînală a PD, de către purtătorul de cuvînt al formaţiunii, Vitalie Gămurari, notează MOLDPRES.

Potrivit lui Gămurari, șeful statului Igor Dodon „folosește orice ocazie de a se expune împotriva vectorului european al politicii externe, fapt ce contravine viziunii autorităților și a majorității cetățenilor”.

Tot astăzi, Gămurari a anunţat că democraţii nu vor susţine moţiunea simplă iniţiată de socialişti împotriva ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur. „PD consideră că această moțiune este una strict ideologică și nu este fundamentată. Domnul Galbur și MAEIE are toată susținerea din partea PD. Noi credem că el își atinge scopurile în punerea în aplicare a programul guvernării”, a opinat Gămurari.

Aflat săptămîna trecută într-o vizită de lucru în Federaţia Rusă, în cadrul căreia a participat la lucrările celui de-al XXI-lea Forum Economic Internaţional din Sankt Petersburg, Igor Dodon a ţinut un discurs în care a criticat apropierea Moldovei de UE şi de SUA, afirmînd că Chişinăul trebuie să se concentreze pe uniuni regionale tradiţionale şi istorice.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img17004260

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!