ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de miercuri, 7 iunie 2017

18:39 | 06.06.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisiile parlamentare se vor convoca în ședințe.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei invită la evenimentul de inaugurare a serviciului social „Casa comunitară” din satul Mereșeni, raionul Hîncești, unde vor locui șase fete cu vîrste mai mare de 18 ani, transferate de la Casa-internat pentru copii cu deficiențe mintale(fete) din  or. Hîncești.

Ora 11.00, satul Mereșeni, raionul Hîncești.

***

Directorul Serviciului Fiscal de Stat, Serghei Pușcuța și Ambasadorul Suediei în Moldova, Signe Burgstaller, vor susține un briefing. Oficialii vor prezenta rezultatele cooperării bilaterale și perspectivele unui nou proiect de cooperare dintre SFS și Agenția Fiscală Suedeză finanțat de Guvernul Suediei.

Ora 11.00, sala de ședințe a SFS, str. Constantin Tănase 9.

***

Fondul de Investiții Sociale din Moldova invită la evenimentul de inaugurare a grădiniței „Curcubeu” din satul Ratuș, raionul Criuleni, renovată și dotată în cadrul „Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”.

Ora 10.00, grădinița din satul Ratuș, raionul Criuleni.

***

Banca Națională a Moldovei organizează Zilele ușilor deschise.

Vizitele sînt preconizate pentru doritori la orele: 10.00, 11.00, 14.00, 15.00 și 16.00.

***

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova invită mass-media la cel mai mare eveniment organizat în regiunea de nord a țării - Forumul Internațional de Afaceri "Investiții și oportunități de colaborare".

Ora 10.30, municipiul Bălți, hotelul VisPas, str. Ștefan cel Mare 1/2.

***

Institutul pentru Politici și Reforme Europene cu susținerea Fundației pentru o Societate Deschisă, organizează cea de-a cincea audiere publică pe subiectul îmbunătățirii infrastructurii și transportului din mun. Chișinău.

Orele 17.30-19.00, sala de ședințe a Primăriei mun. Chișinău, bl. Ştefan cel Mare şi Sfînt 83.

***

Sergiu Tofilat şi Denis Cenuşă invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Ce riscuri sînt pentru Moldova dacă vom procura energia de la MoldGRES”.

Ora 12.00, Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

Avocații primarul de Orhei şi omului de afaceri, Ilan Șor, invită reprezentanţii mass-media la un briefing de presă:„Ilan Șor, primar de Orhei şi om de afaceri, anunţă despre acțiunile privind lupta pentru apărarea reputației sale”.

Ora 09.30, Agenţia INFOTAG.

***

Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Consiliul Județean Argeș, Muzeul Județean Argeș și Primăria Municipiului Chișinău, organizează vernisarea expoziției ”Dinu Lipatti pianist, compozitor și pedagog - 100 ani de la nașterea artistului”.

Ora 17.00, Galeria La Rond, în preajma monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfînt.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Președintele Parlamentului întreprinde, în perioada 6-8 iunie, o vizită oficială în Confederația Elvețiană. Andrian Candu este însoțit de deputații Sergiu Sîrbu și Artur Reșetnicov.

***

Prim-ministrul Pavel Filip întreprinde o vizită de lucru la Minsk, Republica Belarus, în perioada 6 -7 iunie a.c. Șeful Executivului se va întîlni cu Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukaşenko, și cu omologul său belarus, Prim-ministrul Andrei Kobeacov. Agenda vizitei Premierului mai include participarea la evenimentul de lansare a Expoziției internaționale specializate “Belagro” și ceremonia de deschidere a Zilelor Culturii Republicii Moldova în Republica Belarus. De asemenea, în cadrul deplasării oficiale, Pavel Filip va vizita uzina “Stadler Minsk“, Parcul IT, Biblioteca Națională și compania agricolă “Ozernițchii - Agro”.

 (Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!