ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Curtea Constituţională a validat două mandate de deputat

12:38 | 07.06.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 7 iun. /MOLDPRES/. Curtea Constituţională a validat astăzi mandatele deputaţilor din partea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova Oleg Cuciuc și Sergiu Groza, notează MOLDPRES.

Cele două fotolii de deputat au rămas vacante la 25 mai 2017 ca urmare a demisiei deputaților socialişti Andrei Neguţa și Victor Sorocean.

Magistraţii au constatat că cei doi supleanţi, Oleg Cuciuc și Sergiu Groza, au prezentat Comisiei Electorale Centrale declaraţiile, prin care au acceptat mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, iar în şedinţa plenară a Curții nu au fost stabilite circumstanţe de natură să împiedice validarea mandatului.

Hotărîrea Curţii Constituţionale este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img17004301

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!