ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de joi, 8 iunie 2017

09:22 | 08.06.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va participa la ședința grupului de lucru comun privind cooperarea între Republica Moldova și Comisia Economică Eurasiatică în vederea punerii în aplicare a Memorandumului de cooperare dintre Comisia Economică Eurasiatică și Republica Moldova, semnat la 3 aprilie, curent.

Ora 10.00, Palatul Republicii, Sala Mică, str. Maria Cebotari, 16.

***

Biroul permanent al Parlamentului se va convoca în ședință.

Ora 16.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Prim-ministrul Pavel Filip va prezida şedinţa Cabinetului de miniştri.

Ora 15.00, Casa Guvernului, sala de şedinţe et.VI, str. A. Puşkin.

***

Confederația Patronatelor din Letonia și Confederația Națională a Patronatului din Republica Moldova vor desfășura cea de-a doua reuniune a Consiliului mixt moldo-leton de cooperare în afaceri.

Ora 10.00, Palatului Republicii, sala de ședințe et. 1, intrarea din str. N. Iorga.

***

Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, cu suportul financiar al Fundaţiei „Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein”, invită la finala concursului național „Cel mai bun plan de afaceri”, ediția 2017.

Ora 10.00, Academia de Studii Economice din Moldova, blocul ”F”, str. Banulescu-Bodoni, 61.

***

Institutul de Creație Legislativă „LEX SCRIPTA” organizează o conferinţă de presă cu tema: ”O scrisoare deschisă către autoritățile publice. Chestiunea privind amendarea Сodului electoral este o problemă care poate și trebuie să fie soluționată în Parlament și nu în stradă”.

Ora 09.30, Agenţia INFOTAG.  

***

Cristina și Alexei Terentiev, Artişti ai Poporului din Republica Moldova, invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă cu tema: ”Concertul de gală „Stelele baletului mondial”. Pe scena Palatului Republicii vor evolua artişti care s-au născut şi au studiat în Moldova, iar astăzi evoluează cu succes în teatrele din întreaga lume”. 

Ora 11.00, Agenţia INFOTAG. 

***

Partidul ȘOR va organiza o conferință de presă cu tema: ”Prima reacție a deputaților din cadrul Parlamentului European privind situația lui Ilan Șor”.

Ora 11.00, centrul de presă „Sputnik”, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt 202, et. 4.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Președintele Parlamentului întreprinde, în perioada 6-8 iunie, o vizită oficială în Confederația Elvețiană. Andrian Candu este însoțit de deputații Sergiu Sîrbu și Artur Reșetnicov.

***

Viceprim-ministrul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, efectuează, în perioada 7-8 iunie 2017, o vizită de lucru în Regatul Suediei, la invitaţia Ministrului Afacerilor Externe al Suediei, Margot Wallström. Vizita este prilejuită de aniversarea unui sfert de secol de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Regatul Suediei.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!