ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vladimir Hamițevici a învins, iar Dumitru Svetușchin a cedat în runda a opta la Europene

12:20 | 08.06.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. Maestrul internațional Vladimir Hamițevici a învins ieri, în runda a opta a Campionatului European individual de șah, care se desfășoară la Minsk (Belarus), iar marele maestru internațional Dumitru Svetușchin a suferit înfrîngere, relatează MOLDPRES.

Vladimir Hamițevici l-a întrecut pe marele maestru internațional Aleksander Mista din Polonia al cărui coeficient ELO este egal cu 2606 puncte. ELO-ul șahistului moldovean este egal cu 2487 puncte. El a mai produs o surpriză în runda a patra, cînd l-a învins pe un alt maestru internațional, Boris Savchenko (Rusia, 2634 puncte).

Vladimir Hamițevici totalizează 5 puncte și va juca astăzi cu un alt șahist al cărui ELO depășește 2600 de puncte – Grigoriy Oparin (Rusia).

Dumitru Svetușchin i-a cedat principalului favorit al campionatului, David Navara (Cehia, 2739 puncte). Astăzi, el va juca cu Eyal Grinberg din Israel.

Cu trei runde pînă la încheierea campionatului, clasamentul este condus de David Nowell din Marea Britanie, care totalizează 7 puncte.

La campionat participă 397 jucători din 38 de țări. 173 dintre ei sînt mari maeștri internaționali, iar 75 – maeștri internaționali. Primii 22 de clasați obțin dreptul de a participa la Cupa Mondială. Campionatul se va încheia pe 11 iunie. Deocamdată, nici un șahist moldovean nu a devenit medaliat la Europene.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17004344

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!