ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat un plan de 7,3 miliarde de lei pentru dezvoltarea regională

16:21 | 08.06.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de astăzi Planul de acțiuni privind implementarea Strategiei naționale de dezvoltare regională pentru anii 2016-2020. Costurile de realizare a acestui plan sînt estimate la 7 miliarde 357,65 milioane de lei, informează MOLDPRES.

Trei obiective majore urmează a fi atinse pînă în 2020 și anume accesul asigurat la servicii și utilități publice, creșterea economică sustenabilă asigurată în regiuni și guvernanța îmbunătățită în domeniul dezvoltării regionale. Este practic un program pentru dezvoltarea raioanelor Republicii Moldova și reducerea discrepanțelor în dezvoltarea regiunilor.

Potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, elaborarea Planului de acțiuni este dictată de necesitate de a transforma Strategia într-un instrument ușor aplicabil, cu o planificare clară a acțiunilor, o detaliere a consecințelor acestora, dar și a identificării surselor financiare care trebuie planificate și atrase în acest scop. Planul include măsuri privind dezvoltarea infrastructurii de importanță regională și locală, regionalizarea serviciilor publice, consolidarea și dezvoltarea economiei regionale și altele.  

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img17004370

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!