ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Fiscal de Stat sugerează muzicanților și prestatorilor de servicii video și foto să plătească impozite

17:18 | 08.06.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) anunță că persoanele care prestează servicii foto, video și muzicale cad sub incidența activității de întreprinzător și de aceea trebuie să plătească impozite, informează MOLDPRES.

Potrivit legislației, orice activitate, cu excepția muncii efectuate în baza contractului de muncă, desfășurată de către o persoană, ”avînd drept scop obținerea venitului, sau în urma desfășurării căreia, indiferent de scopul activității, se obține venit se califică a fi activitate de întreprinzător”. Ca urmare, muzicienii sau cei care prestează servicii foto și video ar trebui să se înregistreze în calitate de întreprinzător individual sau societate cu răspundere limitată.

Fiscul mai remarcă că ”activitatea din domeniul deservirii muzicale a ceremoniilor, inclusiv regizarea ceremoniilor conform legislaţiei în vigoare, la dorința persoanei respective (muzicantului sau regizorului de ceremonii), poate fi desfăşurată și în baza patentei de întreprinzător. În acest context, solicitantul, pentru procurarea patentei de întreprinzător, depune cerere la Direcția deservire fiscală teritorială pe raza căruia îşi are domiciliul sau la locul de desfăşurare a activităţii.

SFS precizează că desfășoară cu regularitate acțiuni de verificare a persoanelor fizice ce prestează servicii foto, video sau de deservire muzicală a ceremoniilor. Astfel, în perioada lunii mai a anului curent, inspectorii fiscali au desfășurat controale și au întocmit 61 de procese verbale pentru desfășurarea activității de întreprinzător fără înregistrare la Camera Înregistrării de Stat sau la o altă autoritate publică competentă conform legii. În consecință, fiscul va aplica sancțiuni contravenționale în sumă de 91 500 lei.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img17004374

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!