ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul Concurenței a aplicat amenzi de peste 64 mii de lei unor companii care s-au opus inspecției

16:29 | 12.06.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 12 iun. /MOLDPRES/. Plenul Consiliului Concurenței a aplicat amenzi în sumă de 64 mii de lei către două companii care s-au opus ”inspecției desfășurate în conformitate cu prevederile legislației în vigoare”.  Societatea cu răspundere limitată Oztor a fost amendată cu 39,1 mii de lei, iar Ozun-Cons cu 25,2 mii de lei, potrivit unui comunicat al Consiliului, difuzat astăzi, informează MOLDPRES.

Fondatorii și administratorii celor două firme au refuzat să se supună inspecției și au împiedicat accesul la întreprindere al inspectorilor. Mai mult, probele aferente investigației au fost distruse, în consecință este tergiversată examinarea completă, obiectivă și sub toate aspectele a cazului aflat în curs de examinare, mai menționează Consiliul Concurenței.

Potrivit Legii concurenței, Consiliul Concurenței are dreptul de a desfășura inspecții la întreprinderi, în scopul efectuării investigațiilor dispuse, iar întreprinderea are obligația să se supună inspecției efectuate. Inspectorii abilitaţi să desfăşoare o inspecţie au dreptul să intre în încăperi, pe terenuri sau în mijloace de transport aflate în proprietatea sau în folosinţa întreprinderii, asociaţiei de întreprinderi sau autorităţilor administraţiei publice, să examineze registre şi orice documente aflate în raport cu obiectul şi scopul investigaţiei, indiferent de suportul fizic sau electronic pe care sînt păstrat. De asemenea, au dreptul să ceară ca informaţia aflată în raport cu obiectul şi scopul investigaţiei, păstrată pe calculator şi accesibilă din încăpere, să fie prezentată într-o formă care ar permite ridicarea, precum şi să fie vizibilă şi lizibilă.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!