ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Veaceslav Gojan a plecat din contul concediului la Europenele de box

13:15 | 13.06.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 13 iun. /MOLDPRES/. Cel mai bun boxer moldovean din toate timpurile, Veaceslav Gojan a plecat astăzi, împreună cu echipa națională, din contul concediului propriu la Campionatul European, care va demara pe 16 iunie la Harkov (Ucraina), comunică MOLDPRES.

”Clubul Sportiv Central ”Dinamo” al cărui membru este a refuzat să-l detașeze  pe durata campionatului”, ne-a informat antrenorul lotului național Petru Caduc. Șeful secției sport de performanță la clubul ”Dinamo”, Tudor Stratan, solicitat să comenteze situația, a declarat că sînt lucruri ce nu țin de competența sa. ”Decizia, în ultima instanță, în ajunul oricărei deplasări peste hotare aparține șefului clubului, Arcadie Bostan. Din informația ce o dețin Veaceslav Gojan nu mai figurează în lista candidaților Comitetului Național Olimpic și Sportiv în vederea pregătirilor de Olimpiada din 2020. Asta și este cauza refuzului de a-l detașa”, a spus Stratan.

Fiind solicitat să se pronunțe pe marginea acestei decizii, Veaceslav Gojan a declarat pentru agenție că acest comportament este abuziv. ”Eu nu vorbesc despre o simplă atitudine omenească față de performanțele mele. Mă refer doar la modul  abuziv cu care s-au purtat față de mine și față de coechipierul Vasile Belous pe care l-au exclus anul acesta din rîndurile clubului”, a adăugat performerul.

Problema apărută – posibila neparticipare la Campionatul European -  a fost soluționată pozitiv în ultimul moment de Departamentul Trupelor de Carabinieri (DTC) al Ministerului Afacerilor Interne al cărui angajat este Veaceslav Gojan.  

Echipa națională este alcătuită, în fond, de reprezentanții MAI: Mihail Cvasiuc (60 kg), angajat la DTC, Dumitru Galagoț (64 kg), Alexei Zavatin (plus 91 kg), ambii de la Direcția Poliției de Frontieră, Vasile Belous (69 kg)  de la Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Victor Carapcevschi (75 kg) de la Brigada de Poliție cu Destinație Specială ”Fulger”. Din lot mai face parte tiraspoleanul Daniil Platanovschi (52 kg). Echipa este condusă de Antrenorul Emerit Petru Caduc, colonel la DTC. ”Mulțumesc responsabililor din cadrul acestor instituții, ministerului pentru susținerea acordată”, a spus acesta.

Veaceslav Gojan (34 de ani) este maior, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011). ”Eu am să le demonstrez încă o dată unora cine sînt, dar vorbind delicat, nu-i frumos deloc cum s-au purtat ei față de mine”, a remarcat în ajunul deplasării la Europene cel mai bun boxer moldovean din toate timpurile.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17004497

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!