ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful statului intenționează să creeze un Consiliu al Societății Civile

14:13 | 13.06.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 13 iun. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, intenționează să creeze un Consiliu al Societății Civile. Anunțul a fost făcut astăzi de către Președinte în cadrul unei conferințe de presă, relatează MOLDPRES.

Șeful statului își propune ca acest Consiliu să devină o platformă și un instrument eficient de colaborare între instituția prezidențială și societatea civilă. „Anterior am anunțat despre lansarea mai multor inițiative, mă refer la constituirea Consiliului Economic și Consiliului Societății Civile pe lîngă Președintele Republicii Moldova. Astfel, în luna februarie a fost creat Consiliul Economic, iar astăzi a fost lansată Platforma pentru crearea Consiliului Societății Civile”, a spus Dodon.

Președintele R. Moldova a specificat că astăzi a fost convocată prima ședință cu responsabilii, la care s-a decis constituirea a 13 comisii în cadrul acestui Consiliu. „Printre comisii se numără cea pentru integritate și expertiză juridică, pentru reforma constituțională, pentru mass-media, diaspora și ocrotirea sănătății, cea pentru sport ș.a. Pînă la sfîrșitul lunii, fiecare dintre șefii comisiilor vor selecta cîte zece persoane din societatea civilă, care vor face parte din aceste comisii. Ulterior, circa 130 de persoane vor fi aprobate prin decret în calitate de membri ai Consiliului Societății Civile”, a menționat Igor Dodon.

CV-urile pentru includerea în componența Consiliului Societății Civile pot fi transmise pe adresa Președinției Republicii Moldova, ulterior toate candidaturile vor fi examinate.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17004505

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!