ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de miercuri, 14 iunie 2017

17:40 | 13.06.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII 

Comisiile parlamentare se vor convoca în ședințe.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media organizează audieri publice cu privire la Memorandumul de înțelegere privind cooperarea în domeniul gestiunii colective a drepturilor patrimoniale ale titularilor drepturilor de autor și/sau drepturilor conexe.

Ora 15.00, Parlamentul R. Moldova.

***

Curtea de Conturi a Republicii Moldova se va reuni într-o ședință închisă, la subiectul ”Autenticitatea şi concludența situațiilor financiare consolidate ale Ministerului Afacerilor Interne”.

Ora 10.00, bd. Ştefan cel Mare și Sfînt, 69, et. 4, bir. 404. (Reprezentanții mijloacelor de informare vor avea acces doar la filmări de protocol, în debutul ședinței).

***

Consiliul de Integritate se va întruni în ședință.

Ora 14.00, sediul Autorităţii Naţionale de Integritate, str. Alecu Russo, nr. 1.

***

Militarii prin contract ai Armatei Naţionale şi studenţii Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” vor participa la donarea benevolă de sînge, acţiune organizată de Ziua Mondială a Donatorului de Sînge.

Locul desfăşurării:

Palatul Naţional „Nicolae Sulac”, str. A. Puşkin 21 – studenţii Academiei Militare „Alexandru cel Bun”

Centrul Naţional de Transfuzie a Sîngelui, str. Academiei 11 – militarii din garnizoana Chişinău

Piaţa Horelor, oraşul Cahul – militarii din Brigada de infanterie motorizată „Dacia”.

Orele 9.00-15.00.

***

PNUD Moldova va lansa Raportul Național de Dezvoltare Umană 2015/2016 ”Inegalități în dezvoltarea umană”.

Ora 11.30, Business Centru „Le Roi”, Sala de conferințe, et. 3, str. Sfatul Țării 29.

***

La Glodeni va fi deschisă o nouă creșă socială, în cadrul unui proiect susținut de  Guvern și UNICEF.

Ora 10.00.

***

Asociația Presei Independente (API)  invită la prezentarea rezultatelor primului raport de monitorizare privind realizarea angajamentelor în domeniul mass-media, asumate de autoritățile Republicii Moldova în Planul de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE și în Programul de activitate a Guvernului.

Ora 09.00, sala de conferinţe a Hotelului „Jolly Alon”, str. Maria Cebotari 37.

***

Agenţia de presă IPN şi Radio Moldova invită reprezentanţii mass-media la dezbaterile publice cu tema „Genele geopolitice” ale moldovenilor: între mit şi realitate”, ediţia a 73-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”.

Ora 14.00, Agenţia IPN.

***

La Institutul Mamei și Copilului va fi inaugurat  cabinetul oftalmologic din cadrul Departamentului Consultativ Specializat Integrat pentru copii.

Ora 11.00.

***

La Filiala Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă” din incinta Teatrului „Licurici” va avea loc un medalion aniversar dedicat maestrului Spiridon Vangheli.

Ora 10.00.

***

Federația de Triatlon Forță din R. Moldova invită presa sportivă la o întrunire cu membrii lotului național, participanții la Campionatul Mondial de powerlfting.

Ora 11.00, Liceul ”Gheorghe Asachi”.

***

Mişcarea Populara Antimafie invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă.

Ora 11.00, Agenţia IPN.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

O delegație a Republicii Moldova condusă de către directorul general al  Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie și șeful adjunct al Departamentului Poliției de Frontieră, Veaceslav Garștea întreprinde în perioada 10-17 iunie  o vizită de documentare în SUA.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!