ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Grupul de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media și-a setat prioritățile

17:46 | 13.06.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 iun. /MOLDPRES/. Grupul de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media, constituit la inițiativa Președintelui Parlamentului, s-a convocat în prima ședință. Andrian Candu, președintele Grupului de lucru, a subliniat importanța cooperării dintre radiodifuzori, experți, ONG-uri, deputați, CCA și Guvern pentru ajustarea normelor locale la cele europene, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

În cadrul ședinței au fost stabilite prioritățile Grupului de lucru, inclusiv elaborarea unui nou Cod al audiovizualului și a Strategiei privind securitatea informațională a țării. De asemenea, Grupul de lucru își propune perfecționarea legislației privind publicitatea și cea privind accesul la informație, elaborarea unei noi legi a presei, identificarea soluțiilor juridice privind oferirea de facilități fiscale pentru producția media autohtonă.

Andrian Candu a subliniat că, în următoarele două săptămîni, membrii Grupului de lucru vor prezenta propunerile de îmbunățire a legislației în domeniul mass-media, inclusiv proiectele asupra cărora s-a lucrat anterior.

La rîndul său, Roberta Battista,  copreședintă a grupului de lucru, coordonatoare de proiecte, direcția mass-media, Consiliul Europei, a încurajat membrii Grupului de lucru să ia decizii fezabile pentru un mediu informațional, care să susțină pluralismul de opinii și libertatea de exprimare. Oficialul a menționat că obiectivul Consiliului Europei este adoptarea unui nou Cod al audiovizualului, pînă la finele anului.

Președintele Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Vladimir Hotineanu a declarat că o serie de legi din domeniul mass-media sînt învechite, unele fiind chiar din 1994, și urmează a fi elaborate altele noi, în pas cu cerințele timpului.

Grupul de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media este format din radiodifuzori, reprezentanți ai ONG-urilor de profil, precum și ai CoE, Delegației UE, CID NATO, CCA, Guvernului și Parlamentului. Cu statut de observatori participă reprezentanți ai OSCE, Ambasadei Suediei, Ambasadei SUA, fundației Soros, PNUD.

img17004514

img17004514

img17004514

img17004514

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!