ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipa națională de tenis feminin a surclasat Mozambicul

12:56 | 14.06.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Selecționata Moldovei la tenis feminin a devansat ieri cu scorul 3-0 reprezentativa Mozambicului în primul meci preliminar din cadrul Campionatului Mondial Fed Cup, grupa a treia euro-africană, relatează MOLDPRES.

Prima partidă a fost disputată de cea mai tânără reprezentantă a echipei moldovene, Vitalia Stamat. Ea s-a impus lejer în fața Claudiei Sumaia, în două seturi (6-0 6-2).

A doua victorie a fost obținută de Daniela Ciobanu. Ea a învins-o pe Marieta De Lyubov Nhamitambo, (6-2 6-1).

La dublu, perechea Alexandra Perper – Gabriela Porubin a trecut fără dificultate de perechea Marieta De Lyubov Nhamitambo – Claudia Sumaia (6-1, 6-0).

Turneul este găzduit pentru a doua oară de Republica Moldova.

Cele 15 echipe participante luptă pentru două locuri de calificare în a doua grupă valorică a zonei Europa/Africa.

Echipele sînt împărțite în patru grupe, iar cîștigătoarele lor vor disputa, după sistemul grupa A contra grupa C și grupa B vs grupa D. ”Obiectivul nostru este promovarea în grupa a doua valorică”, a declarat în ajunul competiției președintele federației naționale de profil, Marina Tauber.

Echipa moldoveană a fost repartizată în grupa D, unde mai concurează selecționatele Algeriei, Marocului și a Mozambicului. Turneul se va încheia pe 18 iunie.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17004531

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!