ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Filarmonica Naţională va avea loc concertul simfonic „Muzică românească de pe ambele maluri ale Prutului”

18:55 | 14.06.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Un concert simfonic în cadrul proiectului „Muzică românească de pe ambele maluri ale Prutului” va avea loc vineri, 16 iunie, începînd cu ora 18.00, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din Chişinău, informează MOLDPRES.

Acesta va fi ultimul concert din seria celor patru spectacole, care fac parte din acest proiect şi va fi dedicat creaţiei compozitorilor Adrian Pop şi Ghenadie Ciobanu. Concertul simfonic va fi susţinut de Capela corală „Doina” şi Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”, sub bagheta dirijorului Mihai Agafiţa.

În program: Maurice Ravel - Alborada del Graciosa; Carmen Verdu - Simfonia Jornmoldau; Ghenadie Ciobanu - Poem elegiac pe versuri de Valeriu Matei din ciclul “Apres Une Lecture” şi Adrian Pop - Les voix de la nuit (versuri de A. Macedonski, A. de Musset). Concertele din cadrul proiectului „Muzică românească de pe ambele maluri ale Prutului” fac parte din Festivalul Internaţional „Zilele Muzicii Noi” la Chişinău.

În aceeaşi zi, la ora 18.00, la Teatrul Național „Eugene Ionesco” va avea loc spectacolul „Ultima noapte la Madrid” de Brian McAvera.

Sîmbătă, la 18.00, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” va fi prezentat spectacolul „Take, Ianke şi Cadîr” de Victor Ion Popa şi la Teatrul Naţional „Eugene Ionesco”, la aceeaşi oră - „Căsătoria” de N. V. Gogol.

Duminică, la 18.00, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” va avea loc spectacolul „Pomul vieţii” de Dumitru Matcovschi. În aceeaşi zi, la Complexul de Meșteșuguri ”Artă Rustică” din Clişova Nouă, raionul Orhei, se va desfășura ediția a IV-a a Festivalului “Frumos Covor Basarabean”, sub genericul "Covorul tradițional – parte a Tezaurului UNESCO". În cadrul Festivalului se va pune accentul pe promovarea covorului și tehnicilor de realizare a acestuia ca o expresie a creativității și identității naționale.

Vizitatorii vor putea participa la diverse ateliere, vizita expoziții și savura bucate tradiționale. Tot aici, va avea loc un concert prezentat de ansamblurile din Peresecina - “Romanița”, “Comorile plaiului” ș.a. Doritorii vor putea însuși în cadrul atelierelor, diverse tehnici de realizare a covoarelor. Totodată, la Școala Micilor Meșteșugari, picii vor învăța arta țesutului.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img17004547

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!