ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Japonia va oferi 4,8 mln de dolari pentru dezvoltarea agriculturii conservative în R. Moldova

10:49 | 15.06.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 15 iun. /MOLDPRES/. R. Moldova va primi din partea Japoniei un grant de 4,8 milioane de dolari SUA pentru dezvoltarea agriculturii conservative, potrivit unui Acord, care va fi publicat mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, relatează MOLDPRES.

Conform Acordului de grant privind implementarea proiectului „Agricultura conservativă – dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a solurilor în Republica Moldova”, finanțarea nerambursabilă în mărime de 4,8 milioane de dolari SUA va fi folosită pentru procurarea utilajelor și a echipamentelor agricole.

Proiectul va fi gestionat de către actuala Unitate de Implementare și Administrare a Proiectului Creșterii Producției Alimentare – 2KR, perioada de implementare fiind de doi ani din data intrării în vigoare a Acordului – martie curent.

Agricultura conservativă este o prioritate a țării noastre, prevăzută în Strategia Națională de Dezvoltare Agricolă și Rurală pentru anii 2014-2020. Aceasta presupune dezvoltarea unei agriculturi durabile, adaptată la schimbările climaterice, prin aplicarea practicilor care protejează și ameliorează fertilitatea solului.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17004558

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!